Individuele begeleiding
op de basisschool

 

Voor kinderen die op de basisschool niet goed mee kunnen met wat er in de klas aangeboden wordt, biedt Groeimagie individuele begeleiding. De achterstand kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door dyslexie, dyscalculie, faalangst of hooggevoeligheid.

 

Groeimagie zal in samenwerking met de zorgcoördinator  van de basisschool een ontwikkelingslijn bepalen en de uitvoerende taak op zich nemen. Dat betekent dat het kind op zijn/haar tempo en niveau individueel begeleid zal worden. Dit is mogelijk op elk vakgebied.

 

Vorderingen

Er wordt op school gewerkt. Zo hoeft het kind geen extra uren te investeren na schooltijd. Groeimagie zal de vorderingen bijhouden en regelmatig overleggen met de zorgcoördinator en de ouders, zodat op maat met het kind gewerkt kan worden.

 

Het streven is om het kind kennis, zelfvertrouwen en motivatie te geven, zodat de begeleiding in de loop van de tijd af te bouwen is  en het kind op zijn/haar niveau en tempo kan werken. Wellicht kan hij/zij weer aansluiten op dat wat aangeboden wordt in de klas.

 

Ondersteuning

Ook kan ik de ouders ondersteunen in gesprekken op school. Ik help om de vertaalslag te maken vanuit de leerkrachten naar de ouders, zodat de ouders de situatie goed op een rij kunnen zetten.

Invulling van arrangementen vanuit Obase en Radar is mogelijk.

Geef kennis, zelfvertrouwen
en motivatie

TERUG

Individuele begeleiding kinderen hoogsensitiviteit of ondersteuning
op het sociaal‑emotionele gebied

 

Individueel traject om kinderen hun (hoog)gevoeligheid te helpen (h)erkennen en ermee om te leren gaan. Volledig aangepast aan wie het kind is, wat het kind nodig heeft. Ook ouders worden erbij betrokken. Dit traject kan aansluiten op de groepssessies voor gevorderden.

TERUG

Individuele begeleiding jongvolwassene

 

(Hoog)gevoelige jongvolwassenen kunnen het als lastig ervaren om in de maatschappij mee te draaien. Ik kan helpen erachter te komen wie je bent, wat gevoelig zijn is, en hoe je ermee om kan gaan en om het gevoelige als een kracht te gaan zien en ervaren.

TERUG

Individuele begeleiding volwassene

 

(Hoog)gevoelige volwassenen kunnen hun gevoeligheid als lastig ervaren, zichzelf en hun omgeving niet begrijpen... Hierbij kan ik helpen om uit te zoeken wie je bent, wat gevoelig zijn inhoudt, hoe je ermee om kan gaan en hoe je je gevoeligheid van een last in een kracht kunt omzetten.

 

In alle begeleidingen maak ik gebruik van de mindfulness ‘binnenstebuiten-methode’, ‘sterk staan-oefeningen’, gedachtenbeheersing en inzichten.

TERUG

Groeimagie – Begeleiding kinderen & (jong)volwassenen

Debbie Winkels-Voshart

Lange Blokweg 15

4301 NW Zierikzee

06-42 06 28 29

debbie@groeimagie.nl

webdesign www.barryhage.nl